Supporters

Achtergrond

Denktank Lokaal
Ons bestuur stimuleert burgerparticipatie, zoekt naar meer betrokkenheid van de burgers en een...
lees verder
Denktank Lokaal - Voor inwoners en politiek
Denktank Lokaal Ons bestuur stimuleert burgerparticipatie, zoekt naar meer betrokkenheid van de burgers en een betere binding tussen de inwoners en de politiek. Inwoners willen dat er meer naar hen geluisterd wordt en willen meedoen als ze de mogelijkheid krijgen. Laten we daar samen wat aan doen!
Denktank Lokaal biedt een platform voor de inwoners om op belangrijke onderwerpen mee te denken en invloed te hebben op de beslissingen van ons bestuur. Het biedt een platform waar ons bestuur kan samenwerken met de inwoners. Waar de politiek gebruik kan maken van kennis, inzichten en ervaringen die bij de inwoners aanwezig zijn.

Denktank Lokaal slaat een brug tussen inwoners en politiek. Om aan een betere samenleving te werken.
Met elkaar voor elkaar.

www.denktanklokaal.nl

Denktank Lokaal
Loek Muijsenberg
Mijn naam is Loek Muijsenberg. Ik ben een 42 jarige Nederlander die in Spanje woont. Ik deel...
lees verder
Loek Muijsenberg - De wereld van nu is niet meer de wereld van 100 jaar geleden
Loek Muijsenberg

Mijn naam is Loek Muijsenberg. Ik ben een 42 jarige Nederlander die in Spanje woont. Ik deel mijn leven met een spaanse en we hebben samen een zoon. Mijn persoonlijke situatie zorgt er bovendien voor dat ik me buiten Nederlander een wereldbewoner voel. De politiek heeft mij altijd aangesproken maar tegelijkertijd verafschuw ik haar vanwege haar “partijspelletjes in verband met het behoud van coalitie”. Precies daarin schuilt mijn interesse voor dit nieuwe initiatief. Actief meedoen en proactief zijn in maatschappij, dat is pas echte democratie, je stem laten horen... en niet alleen eens in de vier jaar. Het huidige democratische bestel was prima toen we net de democratie verworven, maar nu na ruim een eeuw, is het de hoogste tijd dat dat systeem eens grondig wordt vernieuwd dan wel opnieuw uitgevonden. De wereld van nu is ook niet meer de wereld van 100 jaar geleden, waarom accepteren we dan wel een methode om diezelfde democratische waarden te waarborgen. Het initiatief VrijePolitiek is wat mij betreft de eerste aanzet naar een nieuwe wereld waarin meningen van mensen tellen en niet die van partijen. Vrijheid is nummer een voor een gezonde maatschappij, laten we die waarde dan ook toepassen om het bestuur van onze maatschappij.


 

Loek Muijsenberg
Jaap Schepers
Progressief denken en progressief handelen binnen de samenleving zijn twee totaal verschillende...
lees verder
Jaap Schepers - Denk groot, maar begin klein
Jaap Schepers

Progressief denken en progressief handelen binnen de samenleving zijn twee totaal verschillende zaken. Gedachtegoed omzetten naar concrete acties die ik als persoon belangrijk vind voor mezelf en een ander. Bij moderne bedrijven als Google is dit maatschappelijk ondernemen al langer de trend. Zo werken zij naast de zoekmachine aan onbemande auto’s om zo het aantal verloren levens door auto-ongelukken te verminderen. Concrete oplossingen voor de samenleving zonder de focus op geld.
Mijn naam is Jaap Schepers en als Internetondernemer zie ik deze visie graag terug bij de regerende macht. Vrije Politiek sluit hier wat mij betreft het beste op aan. Het deelnemen aan de gevestigde lokale maar ook landelijke politiek geeft je vaak wel een stem, maar niet de mogelijkheid de agenda te bepalen. De mening van de individu komt vaak niet voor op de agenda van de partij. Je idealen worden ondergesneeuwd door geforceerde compromissen, financiële belangen en hartschreeuwende ego’s. Zo kan het voorkomen dat je vanuit partijbelang voor stemt terwijl je eigenlijk tegen bent. Op deze manier sterven veel goede ideeën een stille dood.
De meeste traditionele politici zullen zeggen dat dit iets is wat erbij hoort. Misschien? Vrije politiek denkt hier gelukkig anders over.  Zij gaan uit van het beste idee. Ongeacht van de persoon of partij die dit naar voren schuift. Het partijbelang en de egotripperij van de schreeuwer is daarmee ondergeschikt.

In een notendop is dat voor mij waar Vrije Politiek om draait. Progressief denken en progressief handelen met de juiste intenties, los van het ego. En hoewel Vrije politiek nog een klein initiatief is, ben ik van mening dat hoe ambitieus zij ook zijn als politieke nieuwkomer, je met opgestroopte mouwen ergens aan moet beginnen. Laat dit nu precies zijn wat ik graag doe!

 

Jaap Schepers
Sobiha Haddou
Ik ben Sobiha Haddou. Ik ben leerkracht, Helmondse, Marokkaanse, maar vooral wereldburger. Samen...
lees verder
Sobiha Haddou - Samen verantwoordelijk
Sobiha Haddou

Ik ben Sobiha Haddou. Ik ben leerkracht, Helmondse, Marokkaanse, maar vooral wereldburger. Samen zijn we verantwoordelijk voor wat er in deze wereld gebeurt. Onze keuzes hebben effect op onze omgeving. Het is vanzelfsprekend belangrijk om deze keuzes heel doordacht te maken.

Ik support Vrije Politiek omdat het iedere burger de vrijheid geeft een eigen mening te hebben die niet wordt beperkt door de mening van een partij, omdat Vrije Politiek streeft naar een eerlijke democratie en betere aansluiting bij deze samenleving.

Sobiha Haddou
Leo Broers
De politieke kleur van Vrije Politiek is oranje. Dat staat voor onafhankelijkheid, vertrouwen en...
lees verder
Leo Broers - Grondlegger van Vrije Politiek
Leo Broers

De politieke kleur van Vrije Politiek is oranje. Dat staat voor onafhankelijkheid, vertrouwen en een sterke identiteit. Waarden die belangrijk zijn in onze, sterk veranderde, vrije samenleving.

 

Laten we er samen voor zorgen dat de toekomstige politiek weer deel uitmaakt van onze samenleving. Laten we kiezen voor een politiek die van dezelfde waarden uitgaat. Vrije Politiek.

Leo Broers
Supporter worden?
Dat kan! Stuur je foto in, vertel wie je bent en leg uit waarom je Vrije Politiek ondersteunt:...
lees verder
Supporter worden?
Supporter worden? Dat kan! Stuur je foto in, vertel wie je bent en leg uit waarom je Vrije Politiek ondersteunt: info@vrijepolitiek.nl.
Supporter worden?