Opiniestukken

Wij doen het anders
Nieuwkomer VKM Leo Broers neemt niet deel aan het finale verkiezingsfeestje dat de gemeente Helmond op 20 maart in de Cacaofabriek geeft. Wij vinden dat het genoeg is geweest. Wij gaan aan de slag!
Meer 

 

Woonzorg kan niet zonder vrijwilligers              

We kregen gisteren een gastvrij onthaal op de Open Dag bij Savant woonzorgcentrum Rivierenhof in Helmond. Ook op deze dag zetten tal van vrijwilligers zich in voor het woonzorgcentrum. Informeren, rondleiden, koffie schenken en er is zelfs een heerlijke stamppotproeverij. Na een paar gesprekken met enthousiaste vrijwilligers en medewerkers is duidelijk dat het meer dan wat vrijwilligerswerk is. Het goed kunnen functioneren van het woonzorgcentrum is, net als bij andere centra in de stad, afhankelijk van vrijwilligers.

Meer

 

Doe mee, denk mee en beslis mee

 

VKM Leo Broers is een politieke lijst die coalities aangaat met de inwoners van Helmond en niet met politieke partijen. De Helmonders bepalen hoe wij in de gemeenteraad gaan stemmen. Om deze reden doen wij geen beloften want het is de kiezer die aangeeft wat er in Helmond moet gebeuren. Wat wij belangrijk vinden, is direct gerelateerd aan de eerste levensbehoeften van mensen. Daar gaat het om! Een euro kan immers maar één keer worden uitgegeven en die moet wat ons betreft naar de doelen die de inwoners zelf bepalen.

MeerWat doen we echt aan de armoede?

Wat voor de één rijkdom is, is voor de ander armoede. In de welvaartstaat Nederland zou iedereen zonder problemen de basisbehoeften gezondheid, wonen, voeding, kleding en opleiding moeten kunnen betalen. Opleiding is nodig om een toekomst te creëren. Gezondheid (zowel lichamelijk- als geestelijk), voeding, onderdak en kleding zijn de fundamenten voor geluk en om met succes een opleiding af te ronden

Wanneer men deze basisbehoeften nèt kan betalen, leven mensen op de armoedegrens en dat zien we in Helmond steeds vaker. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) leeft 4% van de Helmondse gezinnen in langdurige armoede. Er zijn tal van organisaties en initiatieven die zich bezighouden met dit probleem. Maar toch is er nog altijd géén oplossing!

Meer...